Vliegende start verduurzamingsproject Area

Vliegende start verduurzamingsproject Area

Een vliegende start voor de verduurzaming van 147 woningen van Area aan de Eikenwal in Uden. Met een drukbezochte aftrap voor bewoners in een modelwoning en circulariteit als speerpunt vanaf het begin.

Aan de basis van het project staat een krachtige samenwerking tussen Area, Van der Meijs, Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM) en Vlakglas Recycling Nederland. Al vroegtijdig zijn GBM en Vlakglas betrokken voor de inventarisatie van ‘oogstbare’ materialen.

Van de uitkomende stroom materialen wordt tot 75% van de kunststof kozijnen inclusief glas en tot 50% van het resterende glas primair hergebruikt en het overige deel secundair. Met een besparingspotentieel van ruim 58.000 kilo CO2-uitstoot als resultaat. Compensatie van 480.000 kilometer afgelegd met een middenklasse benzineauto.

Van de ingaande stroom materialen is 50% van de HR++ beglazing isoMAX circulair isolatieglas van GSF Glasgroep, afkomstig van de oogst uit andere renovatieprojecten. Daarnaast gebruiken we ook volledig biobased materialen: Isovlas voor isolatie, en voor de kozijnen Red Grandis FSC® hout, hergroeibaar binnen zijn levensduur.

De opgedane ervaringen nemen we mee in al onze toekomstige projecten.

Terug naar overzicht