Start deel 2 energetische renovatie Bergopwaarts

Start deel 2 energetische renovatie Bergopwaarts

In september starten we met het energetisch renoveren van de laatste 34 woningen voor woningcorporatie Bergopwaarts. De woningen krijgen een complete dakrenovatie, worden verduurzaamd, krijgen zonnepanelen én het asbesthoudend dakbeschot wordt verwijderd. Eerder waren we al gestart met het verduurzamen van de eerste 31 woningen. Díe bewoners genieten al sinds juni van een comfortabelere en beter geïsoleerde woning. En nu is deel twee aan de beurt. In totaal verduurzamen we 65 woningen in Asten, Deurne en Ommel.

Wat gaan we doen?

We verwijderen het asbesthoudend dakbeschot en plaatsen een nieuw, prefab dak mét zonnepanelen. Na de montage van de prefab dakelementen, werken onze vakmannen het dak af met een onderhoudsvrij boeiboord, plaatsen zij een nieuwe hemelwaterafvoer en controleren zij of de spouwmuur na-geïsoleerd kan worden. Bij woningen waar nog enkel glas aanwezig is, vervangen we dit ook meteen.

Natuurinclusief renoveren

Tijdens dit verduurzamingstraject renoveren we op natuurinclusieve wijze, wat betekent dat wij met onze planning rekening met het natuurlijke nestgedrag van de vogels en vleermuizen. Daarom zijn er in de periode van juni tot september geen woningen gerenoveerd.

Terug naar overzicht