Allround schilder Willy: mijn hart klopt sneller van restauratiewerk

Allround schilder Willy: mijn hart klopt sneller van restauratiewerk

“Meneer de schilder, zou u even overschoentjes aan willen doen?”, klinkt een onderhoudsschilder vaak niet vreemd in de oren. Werken binnen het vastgoedonderhoud voor woningcorporaties betekent schilderen in de bewoonde wereld waarbij de tevredenheid van de bewoner centraal staat. Een heel andere tak van sport dan wanneer je schildert tijdens een nieuwbouwproject. Of wanneer je een groot leegstaand klooster of een oude kerk met prachtige hoge ramen mag restaureren. Onze Willy is een echte allround schilder en daarom vroeg ik hem naar zijn ervaringen bij de verschillende projecten bij Van der Meijs.

“Ongeveer een jaar of tien geleden kwam ik in dienst bij Van der Meijs en in die tijd heb ik alle facetten van het schildersvak mogen ervaren en heb ik het bedrijf zien groeien en veranderen. En zelf ben ik ook doorgegroeid naar de functie van teamleider.” Hij legt uit dat hij verschillende soorten projecten bij Van der Meijs doet: “Van restauratiewerk tot nieuwbouw en onderhoud bij bewoners. In het onderhoud is het belangrijk goed te communiceren met de bewoners zodat ze weten waar ze aan toe zijn; de menselijke kant laten zien.”

“Mijn hart gaat het snelst kloppen van het restauratiewerk.” Hij vertelt over het oude klooster in Steyl dat hij mocht renoveren. En die keer dat hij op de steigers stond bij DomusDELA in Eindhoven. “Dat is mooi werk waar veel vakkennis bij komt kijken. Je moet weten hoe je oude verfschema’s die je tegenkomt, op kunt knappen met de moderne middelen. Van oud schilderwerk dat er écht niet meer uitziet weer iets moois maken, daar haal ik voldoening uit! Er zit meer uitdaging in en je hebt met meer facetten van het schildersvak te maken”, legt hij uit.

“Bij DomusDELA stonden we ook met veel verschillende partijen tegelijk te werken. Dan is goede communicatie nóg belangrijker. Voor iedereen moet duidelijk zijn in welke volgorde de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Dat lopen we samen dan ook aan het begin van de dag door. Ik vind het belangrijk dat we kwaliteit leveren. En dat is soms lastig wanneer er een bepaald aantal uren voor een project staat. Maar je weet van te voren natuurlijk nooit wat je tegenkomt, en daar moet je wel op inspelen. De tijd nemen om nauwkeurig te werken en het goed te doen is belangrijk. Ik wil trots zijn op het werk dat ik doe!”

Terug naar overzicht