Eerste editie Kwastendag in Eindhoven

Eerste editie Kwastendag in Eindhoven

De start van een omscholingstraject

Op woensdag 19 juni wordt de allereerste Kwastendag in Eindhoven georganiseerd. Deze dag is bedoeld om geïnteresseerden uit de regio Zuidoost-Brabant te laten kennismaken met het schildersvak. Dit initiatief is mogelijk dankzij een samenwerking tussen de partners Woonbedrijf, Van der Meijs, Caspar de Haan, Elk, Dusol, Ergon, UWV en Gemeente Eindhoven.

Waarom organiseren we dit? Omdat we samen veel vacatures hebben in onze branches. Voor de onderhoudsbedrijven die de dag mee-organiseren en samenwerken met Woonbedrijf, biedt het een mooie kans om goed personeel te vinden. Voor de geïnteresseerden en werkzoekenden is het een kans om het schildersvak te ontdekken, met uitzicht op een baan!

Omscholingstraject

De Kwastendag is de aftrap voor een (om)scholingstraject. Na de doe-dag kunnen kandidaten die enthousiast zijn over het schildersvak meedoen aan dit leerwerktraject. Tijdens het traject leren ze de basisbeginselen van het vak van onderhoudsschilder. De kandidaten krijgen één dag per week praktisch les in bijvoorbeeld schilder- en schuurtechnieken en werken een aantal uren per week mee met een werkploeg bij Van der Meijs, Caspar de Haan, Elk en Dusol. De kandidaten die het opleidingstraject succesvol afronden, krijgen een betaalde baan aangeboden.

Aanmelden

Aanmelden voor de Kwastendag kan door het sturen van een WhatsApp-bericht naar 06 27 45 85 21. Werkzoekenden uit de regio Zuidoost-Brabant kunnen zichzelf aanmelden, maar ook jobcoaches, ouders, begeleider of bijvoorbeeld docenten kunnen kandidaten aandragen. Lees meer over de Kwastendag

Terug naar overzicht