Deuren Woonbedrijf naar circulaire materialenbank

Deuren Woonbedrijf naar circulaire materialenbank

De voordeuren van 330 sociale huurwoningen in de wijk Woensel in Eindhoven staan op de planning om vervangen te worden. Dat doen we voor woningcorporatie Woonbedrijf op basis van resultaatgericht samenwerken. Maar weggooien? Dat doen we liever niet. Deuren die nog goed zijn, slaan we op in een circulaire materiaalbank. Klaar voor een tweede leven!

Uit voorinspecties blijkt: niet elke deur is er even slecht aan toe

Onze inspecteur voerde eerder al quick scans uit voor de woningen van Woonbedrijf. Daarbij vormen we een eerste beeld: wat is de kwaliteit van de deuren? We zagen grote verschillen per woning. En ook uit de voorinspectie bleek dat niet elke deur er even slecht aan toe is. Dat heeft onder andere te maken met de positionering van de woning, waardoor niet elke deur een even zware weersbelasting heeft. En deuren die eigenlijk nog goed zijn, gooien we natuurlijk niet weg. Dus zochten we een oplossing.

Een circulaire materiaalbank

We schakelden de hulp in van onze circulariteitspartner Gebruiktebouwmaterialen.com. Samen bekeken we elke woning en maakten we keuzes in welke deuren we opslaan. Die deuren krijgen namelijk een tweede leven. Onze vakmannen halen de deuren uit de woning en stapelen ze in de speciale deurencontainer, waarna ze vervoerd worden naar Gebruikebouwmaterialen.com. Daar heeft Woonbedrijf al langere tijd een eigen circulaire materialenbank. Want materiaal dat nog goed is, kan prima opnieuw worden ingezet in de woning. Daarmee besparen we maar liefst 2850kg CO2, waarmee we de uitstoot van 10.830 km in een middenklasse auto compenseren.

Terug naar overzicht