Certificering PSO-keurmerk trede 3 verlengd

Certificering PSO-keurmerk trede 3 verlengd

Onlangs verlengde Kiwa onze TNO-certificering van trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het certificaat erkent onze inspanningen op het gebied van sociaal werkgeverschap.

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen wij als werkgever een verschil maken door de mens centraal te stellen. Zo bieden we bijvoorbeeld werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij geloven namelijk dat diversiteit en inclusiviteit een verrijking zijn voor onze organisatie, en bijdragen aan behoud van talent, minder verzuim en gelukkige werknemers. Hiermee dragen we bij aan doel 8 van de VN Sustainable Development Goals, dat onder meer gaat om de bevordering van waardig werk voor iedereen.

Petra Truren, HR Manager bij Van der Meijs: “We willen een goede werkgever zijn voor getalenteerd en gemotiveerd personeel, en daarbij niemand uitsluiten. Deel van de motivatie van werknemers wordt bepaald door de mate waarin zij zichzelf kunnen zijn op het werk. Daarom bouwen wij aan een veilige werkomgeving voor al onze medewerkers. Die plek creëren we onder andere door goed te luisteren naar de medewerker en door iedereen gelijkwaardig te behandelen.”

Wat is het PSO-keurmerk?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. Het is een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de participatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we door in onze organisatie werkplekken te faciliteren, alsook door leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen.

Eerder publiceerden we een interview met René Slaats, een van onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, en Petra Truren. Lees het interview

Terug naar overzicht