Woningcorporaties én bewoners aan het woord

Woningcorporaties én bewoners aan het woord

Servicemonteurs met dezelfde mindset als de corporatie. Vriendelijke vakmannen die de bewoners op de eerste plaats zetten. “Dat is het allerbelangrijkst”, vertellen woningcorporaties Goed Wonen Gemert en PeelrandWonen. Door te werken op basis van afkoop en wederzijds vertrouwen, zorgen we voor een efficiënt proces en een fijne samenwerking.

Zo’n drie jaar geleden zijn we begonnen met het dagelijks- en mutatieonderhoud voor Goed Wonen Gemert. En drie maanden geleden is PeelrandWonen uit Boekel daarbij aangesloten. In totaal verzorgen we het woningbezit van maar liefst 3370 woningen van beide corporaties en hebben we alleen dit jaar al 2225 werkorders uitgevoerd. Onze servicemonteurs Robert en Eric zijn de vaste gezichten voor deze corporaties. “Werken met vaste gezichten zorgt voor vertrouwen bij de bewoners en dat werkt fijn”, vertelt Herman van de Ven. Herman is technisch consulent bij Goed Wonen Gemert en heeft regelmatig contact met de monteurs én bewoners. “De bewoners zijn ontzettend tevreden over Eric en Robert. Inmiddels kent iedereen ze en weten ze wat ze kunnen verwachten: technisch vakwerk en een open, vriendelijke houding.”

“Voorheen werd het onderhoud uitgevoerd met een stuk of 7 aannemers”, legt Herman uit. “Daardoor hadden we een ontzettend grote facturenstroom en die wilden we verminderen voor een efficiënter proces. Dus gingen we op zoek naar één aannemer met alle kennis en kunde in huis. Na de aanbesteding en een fijn gesprek met Van der Meijs, besloten we de samenwerking op te zetten. We hebben kaders opgesteld wat binnen afkoop valt, zodat dit duidelijk is voor iedereen. We zijn inmiddels een goed op elkaar ingespeeld team en werken op basis van wederzijds vertrouwen.”

Bij woningcorporatie PeelrandWonen is Hennie van Alphen het bekende gezicht voor de bewoners als het gaat om reparaties. Drie maanden geleden besloot de corporatie aan te sluiten bij de afspraken op basis van afkoop die we al met Goed Wonen Gemert hadden gemaakt. Directeur-bestuurder Martijn van Straaten legt uit waarom: “Door een consortium te vormen, leren we van elkaar en verbreden we elkaars horizon. We kunnen nu meeliften op de expertise van de aannemer en de betrouwbaarheid en soliditeit van een gedegen organisatie. Daardoor kunnen we ook meer garanderen naar onze bewoners toe. We zijn nu minder kwetsbaar omdat we op de dienstverlening van Van der Meijs kunnen terugvallen. Ook in het weekend en de avonduren!”

“Bij het plannen kijken de servicecoördinatoren goed naar de prioriteit”, vult Hennie aan. Wat kan wachten en wat moet nú opgelost worden? Een gescheurde toiletbril is bijvoorbeeld belangrijker dan een klemmende deur. “Het belangrijkste is dat de bewoners weten waar ze aan toe zijn. Het maakt niet zo veel uit wanneer het preciés gemaakt wordt, als er aan de voorzijde maar duidelijk gecommuniceerd wordt”, vertelt Martijn.

“Dat zit wel goed!”, vertelt bewoonster Karin. Servicemonteur Robert is onlangs bij haar geweest voor een reparatie. “Ik werd dezelfde dag nog door Van der Meijs gebeld en samen hebben we gekeken naar een dag die het best past in mijn agenda. Diezelfde week kwam Robert nog langs om mijn raam te repareren; die sloot niet meer goed. Wat ik erg fijn vond is dat Robert mij ook uitgelegd heeft wat ik de volgende keer zelf kan proberen als het probleem zich weer voordoet.”

Op de vraag aan de corporaties waar we samen naar toe willen en wat onze doelen zijn waren ze heel duidelijk: deze koers blijven varen, samen blijven zorgen voor tevreden huurders en de KWH score van 8,2 verhogen naar een dikke 9!

Terug naar overzicht