Verduurzamen 48 woningen Houtenhoek – Deurne

Verduurzamen 48 woningen Houtenhoek – Deurne

Bergopwaarts gaat dit jaar beginnen met het verduurzamen van 48 woningen in de Houtenhoek in Deurne. De verduurzaming van deze woningen gaat verzorgd worden door Van der Meijs.

Ontwerp

Basis van de verduurzaming van deze woningen was het ontwerp voor de renovatie. De wijk mocht een facelift gebruiken zonder zijn karakteristieke eigenwaarde te verliezen. In samenwerking met een architectenbureau heeft Van der Meijs een ontwerp weten neer te leggen die zowel de wijk respecteert als het geheel een nieuwe uitstraling geeft.

Aanpak

In samenwerking met Bergopwaarts heeft Van der Meijs een plan van aanpak opgesteld waarbij de bewoner zoveel mogelijk aan de knoppen van de verduurzaming kan en mag zitten. De kracht van deze verduurzaming is dat in het gehele proces de wensen van de bewoner leidend zijn. Zijn/haar wensen worden in kaart gebracht en meegenomen in de uitvoering van de werkzaamheden. Deze driehoeksverhouding tussen Bergopwaarts, bewoner en Van der Meijs gaat er mede voor zorgen dat aan het einde van de verduurzaming iedereen met trots in deze wijk kan wonen.

Terug naar overzicht