Een stap dichter in het circulaire proces

Een stap dichter in het circulaire proces

Onze partner A. van Liempd en gebruiktebouwmaterialen.com is aan de slag gegaan met de 132 oude voordeuren die vrijkwamen tijdens een van onze projecten voor Woonpunt. In hun circulaire zagerij hebben zij álle benodigde machines om deze afgeschreven deuren kostenefficiënt om te zetten naar een herbruikbaar halffabricaat voor de timmerindustrie. Met dit circulaire kozijnhout zijn wij op onze beurt weer in staat om in onze timmerfabriek nieuwe deuren en kozijn te maken die voldoen aan alle hedendaagse (isolatie)eisen!

Met dit initiatief voorkomen we niet alleen dat een fantastisch mooi stukje tropisch hardhout wordt verbrand en voor altijd verloren gaat, maar besparen we ook een grote hoeveelheid CO2. Een waardevol gesloten cirkel!

Daarnaast geeft Van Liempd door middel van social return mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen in hun zagerij. Zo werkt onder andere Ahmed uit Syrië vol enthousiasme mee aan de circulaire wereld van morgen! Dat sluit mooi aan waar wij bij Van der Meijs in geloven: wij bieden gelijke kansen aan iedereen die ons en onze klanten verder brengt, ongeacht afkomst, religie of andere persoonlijke kenmerken.

Terug naar overzicht