Samen met vertrouwen de renovatie in

Samen met vertrouwen de renovatie in

Je huis staat in de steigers, er komt stof vrij en er komen vakmannen over de vloer. Een renovatieproject heeft grote impact op de bewoners. Hoe lang gaat het duren? Wat wordt er van mij verwacht en hoe ziet mijn woning er straks eigenlijk uit? Leuk, zo’n verduurzaming, maar het roept ook veel vragen op. Hoe fijn is het dan wanneer er iemand is die je gedurende de hele periode begeleidt en het centrale aanspreekpunt is voor al je vragen. Eefje is onze bewonersconsulente voor de projecten binnen het groot onderhoud van Bergopwaarts en Compaen, die in september starten. Zowel voor, tijdens als na de renovatie is Eefje hét vertrouwde gezicht voor de bewoners.

Warme opnames in volle gang

Samen met uitvoerder René of projectleider Johan, gaat Eefje langs bij de bewoners van de 55 adressen in Deurne en Helmond voor de warme opnames. Tijdens dit bezoek worden er aantekeningen en foto’s gemaakt van de woning zodat de beginsituatie in kaart kan worden gebracht. Op afstand kijkt de bewoner samen met de consulente mee op de tablet en kan direct vragen stellen. Alles wordt vastgelegd in het digitale opnameformulier en consulente Eefje neemt de bewoner mee in het traject en legt precies uit wat er allemaal gaat gebeuren. Twee weken voor start komt zij nog even checken bij de bewoner of er écht geen vragen meer zijn en overhandigt nog een gemakkelijke dagkalender.

Aandacht is het sleutelwoord

“Elke bewoner is anders dus overal is een andere aanpak gewenst. De een vraagt meteen heel veel, de ander voelt zich overspoeld met informatie wanneer ik bel voor een afspraak. Dan geef ik bijvoorbeeld de tip om een lijstje te maken met alle vragen. En een mevrouw is bijvoorbeeld analfabeet. Voor haar heb ik een brief geschreven die ze aan haar werkgever kon overhandigen zodat ze vrij kon zijn op de dag van de opname”, vertelt Eefje. Bewonerscommunicatie is echt maatwerk en het betekent creatief zijn en meedenken. “Ik vind het belangrijk dat elke bewoner zich gezien en gehoord voelt. Aandacht is daarbij het sleutelwoord.”

Terug naar overzicht