Renovatie bij mutatie: de voordelen van renoveren in een leegstaande woning

Renovatie bij mutatie: de voordelen van renoveren in een leegstaande woning

Bij veel woningcorporaties ligt het woningbezit versnipperd door de regio. Vaak zijn er rijtjeswoningen met koopwoningen ertussen, waardoor een projectmatige aanpak vaak niet ideaal is. Renoveren bij mutatie (mureno) is daarom een oplossing: bij vertrek van de bewoners binnen 5 weken de woning verduurzamen naar minimaal energielabel B. Dat is wat we voor woningcorporatie Bergopwaarts doen samen met ketenpartners Kemkens en Caspar de Haan en adviesbureau Toevast.

Het voordeel van renoveren in een leegstaande woning is dat er geen energie hoeft te worden gestopt in bewonerscommunicatie of hinderbeperking of –compensatie voor de zittende bewoners. Ook weet de woningcorporatie op voorhand wat de kosten zijn omdat we werken met 6 verschillende woningtypes en een vast prijzenboek. Dankzij die standaardisatie én de samenwerking met vaste partners die op elkaar zijn ingespeeld, garanderen we kwaliteit en snelheid. Uiteraard werken we tijdens een mureno-project altijd op basis van no-regret. Alle maatregelen worden goed op elkaar afgestemd met oog voor de korte- en lange termijn.

Wil je meer weten hoe een renovatie bij mutatieproject in elkaar zit of over hoe de samenwerking binnen zo’n project eruit ziet? Lees dan dit artikel op Renda: https://www.renda.nl/verduurzamen-bij-mutatie

Terug naar overzicht