Pieter Dirks: “Secuur werken is het allerbelangrijkst”

Pieter Dirks: “Secuur werken is het allerbelangrijkst”

Zo’n 110 medewerkers maken ons bedrijf tot wat het is. Een mooi gezelschap, met de meest uiteenlopende karakters. Extra trots zijn we op onze mensen voor wie meedraaien in het arbeidsproces niet altijd vanzelfsprekend is of was. Een van hen is Pieter Dirks (42) uit Helmond.

Pieter is schilder. “Het is mooi werk, ik ga elke dag met frisse moed aan de slag”, zegt hij. “Wat het zo leuk maakt? Ik denk de afwisseling. De ene keer ben je aan het schuren, lakken of plamuren, dan weer aan het aflakken. En soms verzorg ik kleine reparaties. Ook hebben we veel verschillende projecten. Ik ben nu bezig in Cuijk, op een nieuwbouwproject van een school. Maar we hebben ook heel veel onderhoudsprojecten, bijvoorbeeld voor woningbouwverenigingen.”

Mannen onder elkaar

Niet alleen geniet Pieter van de afwisseling, maar ook van de sfeer op het werk. “Er werken hier veel jonge mensen, zowel op de projecten als op kantoor. Het is gezellig onderling en we maken nogal eens een grapje. Kerels onder elkaar hè, je weet hoe dat gaat. Maar we zijn altijd respectvol naar elkaar. Gelukkig wel, want ik weet hoe belangrijk dat is.”

Secuur werken

Nadat hij in 1995 de schildersopleiding afrondde, kwam Pieter na wat problemen in de WW terecht. In 2001 kwam hij in dienst bij de Atlant Groep, een sociale werkvoorziening die later opging in Senzer. Nu werkt hij vanuit deze organisatie op detacheringsbasis voor Van der Meijs. “Het gaat goed. Nieuwe dingen leren is soms lastig voor mij. Net zoals het vinden van de balans tussen secuur en snel werken. Maar ik heb geleerd dat secuur werken het allerbelangrijkst is. Daarom doe ik voor mezelf altijd een nacontrole. Ook krijg ik goede begeleiding. Daar ben ik blij mee.”

Communicatie met bewoners

Pieter leert nog steeds bij. “Als we bij mensen thuis aan het werk zijn, moet je op een goede manier contact maken. Dat begint al als je de kozijnen gaat afwassen en daarvoor een emmer water nodig hebt. Je belt dan aan, zegt netjes ‘goedemorgen’ of ‘goedemiddag’, vertelt wat je gaat doen en stelt je vraag. Naarmate ik ouder word kan ik me steeds beter presenteren.”

Duizend kilometer per week

In zijn vrije tijd pakt Pieter graag de wielrenfiets. “Ik zit bij verschillende fietsclubs in Helmond en train soms wel vier keer per week. Als ik me tenminste uitgerust voel en de motivatie heb. In de zomer gaat het meestal goed, dan kom ik soms wel aan duizend kilometer per maand!”

Bij Van der Meijs hechten we veel waarde aan sociaal ondernemerschap. Samen met organisaties als Senzer creëren we kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen rekenen op goede begeleiding van onze teamleiders, die zijn getraind op het gebied van coachend leiderschap. Met deze manier van werken hebben we eerder dit jaar de Aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Het doel is nu om door te groeien naar een Trede-status.

Terug naar overzicht