Teamleider-schilder John groeit door naar werkvoorbereider

Teamleider-schilder John groeit door naar werkvoorbereider

Werk en privé beter combineren? Tuurlijk!

Van leerling-schilder naar schilder en van schilder naar teamleider schilder. John (42) werkt al 26 jaar bij Van der Meijs en heeft al de nodige stappen in zijn carrière gezet. Als 16-jarig jochie kwam hij hier binnen wandelen. Toen nooit gedacht dat hij nu zelfs de kwast zou inruilen voor het toetsenbord. Tijd voor een volgende stap: aan de slag als werkvoorbereider.

Duurzaamheid, we hebben het er vaak over. Want dat vinden wij belangrijk. Niet alleen een duurzame woningvoorraad, maar ook duurzame relaties met onze medewerkers. Waarin er ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het binden en boeien van je werknemers is in tijden als deze – met een krappe arbeidsmarkt – belangrijker dan ooit. Want goede en loyale werknemers, die wil je houden. En John is er zo een.

Aan de slag

Met passie voor het vak heeft John heel wat liters verf verbruikt en kwasten versleten. Jaren werkte hij met veel plezier als schilder en later als teamleider. Meters maken en gas geven. Daar draaide het om. Tot de kans zich voor deed om een andere wereld te ontdekken: werken als werkvoorbereider. John vertelt: “Alleen het werken op de computer met al die programma’s is nieuw voor mij. Gelukkig word ik daarin goed begeleid door mijn collega’s en kan ik met al mijn vragen bij iedereen terecht. Ik heb nu intensief contact met de planvormers. Zij stellen de scenariodossiers op. En later als het werk dan over gaat tot uitvoering, dan kom ik in het spel. Ik zorg straks dat de werken lopen en bewaak de voortgang.”

Hybride werken

“Waarom ik deze stap heb gezet? Tijdens de jaarlijkse evaluatiegesprekken hebben we het vaker gehad over doorgroeimogelijkheden. En elke keer dacht ik: nou misschien later. Maar op dit moment in mijn leven wilde ik werk en privé makkelijker kunnen combineren en legde mijn situatie uit in een gesprek. Ontzettend fijn dat Van der Meijs meteen meedacht en mij een functie als werkvoorbereider aanbood, zodat als het nodig is ik vanuit huis kan werken.”

John blij, wij blij. Want zijn kennis en ervaring van ‘buiten’ in het werkveld, kan hij nu ‘binnen’ op kantoor toepassen in zijn nieuwe functie. Win-win toch?

Terug naar overzicht