Begeleiding op accordeon van de Revue van Aarle-Rixtel: onze Bobby doet het

Begeleiding op accordeon van de Revue van Aarle-Rixtel: onze Bobby doet het

Volle zalen, bier drinken en samen muziek maken is Bobby – accordeonspeler en financieel medewerker bij Van der Meijs – niet ongewoon. Maar de laatste tijd gebeurt dat in een wel heel andere setting. Als vrijwilliger begeleidt hij namelijk op zijn accordeon de Revue uit Aarle-Rixtel. Wat voor hem een kleine moeite is, maakt voor deze groep ouderen een wereld van verschil.

Wekelijkse repetities en een aantal optredens per jaar: de Revue uit Aarle-Rixtel neemt het bloedserieus. Een groep van 15 ouderen die een programma vullen met muziek, dans en humor. Waar nummers als ‘Aan de Amsterdamse grachten en ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld regelmatig de revue passeren. “Maar voor deze groep is het meer dan slechts een theaterspektakel”, legt Bobby uit. “Het een sociaal samenkomen. Het brengt vertier en ze zijn weer even onder de mensen. Veel ouderen zijn eenzamer dan je denkt.”

Vitaal ouder worden

Bobby is gevraagd om mee te doen door een van de revuedeelnemers tijdens een optreden met zijn band. “Ik dacht toen: ik ga gewoon een keer kijken en dan zie ik wel. Maar na één avond wist ik meteen dat ik dit zou blijven doen. Ik werd zo hartelijk ontvangen en ze waardeerden het zo erg dat ik er meteen een boost van kreeg.”

“Ik vind het belangrijk dat iedereen vitaal ouder kan worden en daar draagt de Revue voor deze groep aan bij”, gaat Bobby verder. “Ze voelen zich betrokken. De een regelt het draaiboek, de ander de kostuums. Iedereen heeft een taak en werkt naar het moment van optreden toe. Ik vind het fijn dat ik daarin een bijdrage kan leveren. En vergis je niet, ik kan hier ook nog iets van leren! Na 11 jaar harde muziek maken met de band, een versterker en hoog tempo, moet ik nu ingetogen en rustig spelen om de zang niet te overstemmen.”

Onze medewerkers hebben hetzelfde DNA

Een inclusieve en leefbare samenleving waarin iedereen meedoet ongeacht leeftijd, afkomst, religie of andere persoonlijke kenmerken. Oftewel duurzame gemeenschappen (SDG-11 van de Verenigde Naties). Dat is waar we bij Van der Meijs in geloven en op verschillende manieren uitdragen. Bijvoorbeeld met Meijsindebuurt: laagdrempelige duurzame en sociale initiatieven in het hart van wijken en buurten. Maar ook door medewerkers in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn trots dat onze medewerkers – zoals Bobby – hetzelfde DNA hebben als wij en graag een maatschappelijke bijdrage willen leveren.

Terug naar overzicht