Stap drie – de uitvoering van het Precious Plastic project

Stap drie – de uitvoering van het Precious Plastic project

Deze week is het de nationale week van de circulaire economie. Een mooi moment om even stil te staan bij het thema duurzaamheid. Dag in dag uit maken wij als Van der Meijs ons sterk voor een duurzame toekomst. Wij zijn dagelijks bezig met instandhouding en verduurzaming van woningen. Hierbij staat duurzaamheid en circulariteit steeds hoog op de agenda. We kijken dan ook pro-actief naar duurzame en circulaire toepassingen binnen onze werkzaamheden. Zo werken we samen met gebruiktebouwmaterialen.com om bijvoorbeeld deuren een nieuw, tweede leven te geven.

Een tijdje terug schreef mijn collega Martijn over het Precious Plastic project. Een mooi project waarbij we plastic een tweede leven willen geven. Maar hoe dan? Hoe zet je zoiets in gang? We zijn nu een aantal maanden verder en kunnen met trots vertellen dat wij van ons plastic afval een nieuw product gaan maken.

Hoe werkt het? 

We vragen aan collega’s om plastic te verzamelen en het schoon, zonder etiket mee te nemen naar kantoor. De lege plastic verpakkingen gaan vervolgens door een shredder en het komt er dan in kleine, plastic snippertjes weer uit. Vervolgens wordt het verwarmd en gaat het in een mal. Et voilà, een nieuw product. Wij maken er glasblokjes van die we vervolgens weer op projecten gebruiken. Glasblokjes zijn nodig om ervoor te zorgen dat je ruit niet direct op het kozijn geplaatst wordt maar dat er een ruimte vrij blijft tussen het glas en het kozijn. Hierdoor kan het kozijn ventileren en kan vocht weglopen. Zo geven wij gebruikt plastic een nieuwe functie!

Ik ben ontzettend blij en trots dat wij als Van der Meijs ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Het begint met kleine stapjes en die zijn nu gezet. Heel benieuwd naar de volgende stappen die we gaan zetten. Samen naar een duurzame toekomst!

– Wordt vervolgd –

Maartje Spunda

Marketing en Communicatie

Terug naar overzicht