Energiearmoede in Bergeijk te lijf met quick wins

Energiearmoede in Bergeijk te lijf met quick wins

Steeds meer woningcorporaties voeren quick wins uit om de energiearmoede te lijf te gaan. Zo nu ook Woningbelang in samenwerking met Gemeente Bergeijk en renovatie- en onderhoudsbedrijf Van der Meijs.

Op afspraak treffen onze klussers kleine duurzaamheidsmaatregelen, zoals kierdichting, tochtstrips, brievenbusborstels, ledlampen en radiatorfolie. In overleg met de bewoner doen we wat de meeste besparing oplevert. Huurders van voormalig Vestia-woningen in Bergeijk krijgen als eerste de mogelijkheid om deel te nemen. Deze woningen zijn slecht geïsoleerd, waardoor daar de meeste winst te behalen valt.

Startsein gegeven

Wethouder Stef Luijten, Woningbelang-directeur Maarten Meulepas en Van der Meijs-directeur Geert van der Meijs gaven samen met bewoonster mevrouw De Wit, onze servicemonteur Niels en Woningbelang-onderhoudsmedewerker Toon het symbolische startsein voor de werkzaamheden.

Samenwerking gemeente en corporatie

Veel huishoudens kunnen hun rekeningen niet of met moeite betalen. Om hen te helpen heeft de gemeente Bergeijk geld van de overheid gekregen. Luijten: “Ik ben blij dat Woningbelang en de gemeente elkaar ook in dit project weer zo snel gevonden hebben. Zonder de woonstichting is het voor ons niet mogelijk om werkzaamheden uit te laten voeren in huurwoningen.” Meulepas vult aan: “Isoleren blijft de belangrijkste maatregel binnen de verduurzamingsopgave die nu voorligt. De energie die we niet verbruiken hoeven we immers niet ook niet op te wekken.”

Groot resultaat met kleine inspanningen

Vergelijkbare initiatieven waar wij aan bijdragen zijn de Eindhovense Klusbus van het Duurzaamheidspact in Eindhoven en de Tochttoer van woningstichting Compaen in Mierlo. Van der Meijs: “Het is geweldig om te zien dat steeds meer mensen de vruchten plukken van onze relatief kleine inspanningen.”

Terug naar overzicht