Basisschool De Brink: complete renovatie van binnen én buiten

Basisschool De Brink: complete renovatie van binnen én buiten

Felle kleuren. Geel en rood. Dat is wat de leerlingen van basisschool De Brink in Ottersum jarenlang gewend waren. Dertig jaar geleden zo gebouwd, nu toe aan een opfrisbeurt. Met de wens: een duurzaam ontwerp dat voor langere tijd mee kan gaan zónder stijging in de exploitatiekosten. Een duurzame basisschool voor de toekomst dus. Dat vergt slimme oplossingen waar wij graag over meedenken.

Dag zomervakantie. Hallo getransformeerde school!

Ze keken hun ogen uit toen ze terugkwamen van vakantie. De vertrouwde kleuren maakten plaats voor nieuw en fris grijs en groen. Een rustig en natuurlijk kleurenpallet met af en toe verrassende kleuraccenten. Niet alleen van buiten ziet de school er anders uit, ook binnen heeft het een complete transformatie ondergaan. Van nieuwe keukens tot strak betegelde toiletruimtes: niets is onveranderd gebleven. Nieuw systeemplafond erin, oude vloerbedekking eruit en nieuwe – goed te onderhouden – marmoleum erin. We kozen voor slimme en duurzame oplossingen als led-verlichting met bewegingssensoren en waterbesparende toiletten.

Huiselijk naar school gaan 

Het gevoel van huiselijkheid. Dat is het gevoel dat basisschool De Brink wil waarborgen en waar wij graag ons steentje aan bijdragen. Je thuis voelen op school betekent ook dat de school voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom is de school rolstoelvriendelijk met brede deuren en de plaatsing van een rolstoellift. Het centrale plein functioneert als ‘brink’ met de leslokalen als huizen gevestigd aan het plein. In de puien is de vorm van een huis te herkennen. Door te kiezen voor een rustig kleurenpallet, zorgden we ervoor dat elk kind na de zomervakantie hier weer lekker kon thuiskomen.

Terug naar overzicht