Aspirant-status PSO behaald

Aspirant-status PSO behaald

Van der Meijs heeft de Aspirant-status behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit betekent dat onze organisatie aantoonbaar goed presteert op het gebied van sociaal ondernemen en belangrijke stappen zet naar inclusief werkgeverschap. Van der Meijs draagt aantoonbaar bij aan het stimuleren en realiseren van meer werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Goede prestaties in sociaal ondernemen

Organisaties die op Aspirant-niveau zijn gecertificeerd, hebben twee jaar de tijd om te groeien naar een Trede-status op de PSO-ladder. Groeien op de PSO-ladder kan ook door bewust socialer in te kopen bij andere PSO-gecertificeerde organisaties en/of SW bedrijven. Hierdoor worden meer organisaties gestimuleerd om sociaal te ondernemen en groeien we samen toe naar een inclusievere samenleving. Om dit te realiseren heeft Van der Meijs een concreet plan van aanpak opgesteld. Dit is gecontroleerd door een auditor van een onafhankelijke certificerende instelling.

Landelijke norm

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben de PSO, in nauwe samenwerking met de markt, volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie (PSO in 2 minuten).

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de PSO op www.pso-nederland.nl.

Terug naar overzicht