Asbest saneren hét moment om energetisch te renoveren

Asbest saneren hét moment om energetisch te renoveren

De eerste 31 woningen die we energetisch gerenoveerd hebben voor woningcorporatie Bergopwaarts, zijn deze week opgeleverd. In totaal verduurzamen we de daken van 65 woningen in Asten, Deurne en Ommel, waarbij we het asbesthoudende dakbeschot verwijderen en een nieuw prefab dak met zonnepanelen plaatsen.

Na de montage van de prefab dakelementen, hebben onze vakmannen het dak afgewerkt met een onderhoudsvrij boeiboord, een nieuwe hemelwaterafvoer geplaatst en hebben zij de spouwmuur gecontroleerd en na-geisoleerd. Ook hebben ze het enkel glas vervangen dat bij enkele woningen nog aanwezig was. Dankzij het nieuwe dak met een RC-waarde van 6, de na-isolatie en de zonnepanelen, profiteren de bewoners nu van een beter energielabel. En met de app die hoort bij de Solar Edge omvormer, kunnen zij precies bijhouden hoe veel energie ze opwekken en verbruiken. Want meten, is weten!

Wanneer je het asbesthoudende dakbeschot gaat saneren, is dat hét moment om ook direct energetisch te renoveren. Van onze aanpak wisten wij Bergopwaarts te overtuigen tijdens een serie speeddates. De corporatie koos daarom voor het consortium Van der Meijs/Van de Ven als een van de vier verduurzamingspartners.

Tijdens dit verduurzamingstraject renoveren we op natuurinclusieve wijze, wat betekent dat wij met onze planning rekening met het natuurlijke nestgedrag van de vogels en vleermuizen. Het tweede deel van dit project, de verduurzaming van overige 34 woningen, start daarom in september.

Terug naar overzicht